Vei citi articolul in: 4 minute

 

Cu atât de mult conținut în mediul online, e greu să creezi ceva care să atragă atenția, să fie memorabil, să stârnească engagement și, eventual… să genereze vânzări.

E greu, dacă nu chiar imposibil.

Pentru că au apus zilele în care primeai jackpot-ul cu doar un vizual și un copy amuzant, e cazul să ne uităm la câteva trenduri noi, care te vor ajuta să treci depășești puțin barierele mediocrității în ceea ce privește content marketing-ul pentru brandul tău.

 

Co-crearea de conținut

În cazul în care n-ai resursele pentru crearea unui conținut calitativ constant, acum poți realiza parteneriate pentru a-ți atinge obiectivele.

Co-crearea de conținut e o alternativă din ce în ce mai accesată de către branduri, pentru că le permite să ajungă la surse cât mai variate de audiență, dar și să beneficieze de un volum al conținutului mult mai ridicat.

Gândește-te așa: în loc de a avea un colaborator (sau un angajat permanent) care să scrie frecvent conținut pentru bradul tău, poți avea o serie de colaboratori cu care poți împărți task-urile, face schimb de idei sau accesa topicuri variate.

În acest fel, subiectele tratate, dar și perspectivele din care sunt acestea văzute vor fi mult mai diferite și vor avea șansa de a atrage categorii cât mai diferite de public.

 

Automatizarea

Trăim în epoca automatizării, în care aproape orice marketer vrea să profite de avantajele tehnologiei pentru a-și ușura munca.

Content marketing-ul, deși prin definiție mult mai „personalizabil” și mai „uman”, nu face excepție de la posibilitatea automatizării.

Începe – dacă n-ai făcut-o deja –  prin automatizarea cel puțin a unor părți din strategia ta de content marketing. Cel mai la îndemână e programarea postărilor pe diferitele rețele sociale, care poate fi urmată de programarea articolelor de blog din calendarul editorial lunar.

Încearcă să nu te simți copleșit de atâtea tool-uri și procedee de automatizare. În schimb, începe prin a face mici schimbări în fluxul tău de lucru și vei vedea că, în scurt timp, automatizarea îți va deveni un prieten de care n-o să vrei să te desparți.

 

Conținut dinamic

Probabil ai auzit de conținutul dinamic – acele tipuri de conținut care, odată create, pot fi refăcute din nou și din nou, prin schimbarea doar a unora dintre elementele din componența lor – newslettere, landing page-uri, articole de blog evergreen sau infografice.

Se pornește de la o structură prestabilită și apoi, la nevoie se înlocuiesc doar elementele care îți vor permite ca, odată modificate, să te adresezi unei cu totul alte audiențe decât cea inițială.

Să spunem că ai un newsletter dedicat ofertelor din magazinul tău online. Poți folosi acel template de newsletter atât pentru ofertele de 8 martie, cât și pentru cele de 1 mai, înlocuind doar produsele și mesajul.

Dinamismul îți va permite să câștigi timp și, în aceeași măsură, să păstrezi constant volumul de conținut pe care îl oferi oamenilor.

 

Îmbunătățește în loc să creezi

Nu se așteaptă nimeni să reinventezi roata. Ba, din contră.

Te poți folosi de conținut mai vechi căruia să-i dai un nou înțeles, să-i oferi o nouă fațetă sau să-l împrospătezi cu informații noi, actualizate.

Sigur, nu orice fel de conținut poate fi reîmprospătat și nici nu este recomandat să recurgi foarte des la această tehnică.

Însă, în cazul conținutului evergreen, care poate oferi oricând plus-valoare publicului tău, este chiar recomandat și util să-i oferi un refresh.

 

Adaptează-ți conținutul la customer journey

Un trend extrem de actual la această oră este customer journey, sau călătoria consumatorului.

Cu ajutorul acestui funnel de marketing, poți marca foarte ușor momentele în care oamenii interacționează cu brandul tău, în online, de la pasul în care află despre el, până la momentul în care încep să îi acorde atenție, să facă research, să îl achiziționeze și, mai departe, să vorbească despre el dacă experiența a fost una pozitivă.

E important astfel să creezi conținut personalizat pentru fiecare dintre etapele în care oamenii ar putea să ia contact cu brandul tău.

De ce? Nu doar pentru a influența decizia de cumpărare, dar și pentru a le oferi oamenilor informații relevante și potrivite pentru fiecare dintre momentele în care sunt puși față în față cu brandul tău, în mediul online.

 

Mai departe

Începe să integrezi cele cinci trenduri de content marketing în afacerea ta și vei vedea cum, în scurt timp, rezultatele tale le vor depăși pe cele ale competiției.

În plus, promovând cât mai mult conținut premium, personalizat pe tipurile de audiențe targetate, vei putea să vezi rezultate notabile și să îmbunătățești, din mers, conținutul creat de la lună la lună.

Mai presus de trenduri, însă, e important să știi că există trei ingrediente esențiale pe care trebuie să le adaugi în strategia ta de content marketing pentru a o face câștigătoare: important: adaptarea, dinamismul și contextualizarea.

 

Ți-a plăcut ce ai citit și vrei să afli mai multe? În ultimii 5 ani am lucrat doar cu branduri de top pentru care am aplicat strategii de content marketing eficiente. Vrei să știi cum poți face și tu asta?

Rezervă o ședință de consultanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *